Légy üdvözölve a blogmon, Kedves Látogató! Az oldalon az géezséges életmóddal, egészséges táplálkozással és az ebből fakadó természetes szépséggel kapcsolatos bejegyzések várnak majd.

Az első bejegyzés témája fogászati témájú poszt lesz, lévén, hogy hazénkban is egyre népszerűbbek az esztétikai fogászati kezelések. Korábban ezek a költséges és összetett beavatkozások csak a fejlettebb, gazdagabb nyugat.európai és tengerentúli országok lakói között örvendtek nagyobb népszerűségnek, azonban mára már Magyarországon is elérhetőek az átlagemberek számára.

A fogpótlás Budapesten egyre kedveltebb lesz a nyugati, fejlettebb társadalmakban. Ez többynire azzal magyarázható, hogy egyelőre tömegesen még csak a jóléti társadalmakban engedheti meg magának az átlagember ezt az ign összetett, hosszadalmas és drága beavatkozást. Nyugat-Európában egyetlen fogbeültetése is több ezer euróba kerül, ezalatt Magyarországon, és azon belül is Budapesten a fogbeültetés költsége gyakran százezer forint körül is mozog.

Image

Bizonyára mindannyiunknak lenne igénye ilyen kezelésekre, azonban sajnálatos módon elég költséges beavatkozásokról van szó, amelyeket ráadásul itthon az egészségbiztosító pénztár nem is támogat, lévén szépészeti beavatkozásokról van szó. Korábban a fogszati gyakorlatban az orvosok nem tettek meg minden a fogak megtartásáért, gyakran inkább kihúzták a problémás fpgat, mintsem, hogy bonyolult kezelések utána esetleg megtarthassák. Ennek következtében a felnőtt társadalom jelentős részének szüksége lenne fogpótlásra, viszont az átlag nyugat-európai embernek sincsen több százezer forintja egyetlen fogának a pótlásásra. Magyarországon ennyire nem rossz a helyzet, egyetlen fog beültetését már százezer forint körüli összegért elvégzik.

A fogpótlás Budapesten annyira népszerű a külföldiek körében, hogy néhány klinika már direkt csak a külföldi páciensek kiszolgálására specializálódott.

Advertisements